Descobrint Carcassona i alguna coseta més…

Escapada de cap de setmana a Carcassona i Perpinyà, l’excusa, un cop més, perquè sí, aquí també hi ha excusa, és visitar una exposició a Perpinyà sobre Picasso i les seves estades a la ciutat.

La Ciutadella de Carcassona és un poble emmurallat amb un castell al seu interior també emmurallat. Inicialment et pot semblar com el Poble espanyol de Barcelona, amb la diferència que Carcassona és de veritat i no de mentirija. Darrere les seves pedres restaurades i les seves fortificacions reconstruïdes, amb els seus bars i restaurants, i les botigues de souvenirs, i el museu de la tortura i l’espectacle de les bruixes i el seu hotel de cinc estrelles, resulta que hi ha tota una Història real. I és que Carcassona, amb origen romà, fou un important feu en l’Edat Mitjana per la seva situació estratègica fronterera al sud de França i la seva consolidació com a principal feu càtar. Al segle XIX es trobava en situació d’abandó total després de perdre importància estratègica al llarg dels segles. A pesar que l’Estat francès va considerar el derruir les muralles a causa del seu estat ruïnós, finalment  es va decidir la seva reconstrucció a mans d’ Eugène Violet-Le-Duc, aconseguint el 1997 ser declarada Patrimoni de la Humanitat.

Carcassona està formada per la Ciutadella emmurallada que, malgrat que ser un poble crec que molt poques cases estan habitades, i la ciutat baixa o la Bastida, on es concentra el gruix de la població.

Lloc per i per al turisme i com no, ple de turistes que com tu, han decidit que seria una bona idea anar a visitar aquesta fortificació que té tanta fama i que tothom diu que és tan espectacular. Si aconsegueixes abstreure’t d’aquest petit detall, gaudiràs d’un entorn privilegiat i passaràs un matí la mar d’entretingut.

 

Després de passar el dissabte a Carcassona, vam anar a Perpinyà, a mi em va sorprendre positivament, vaig trobar que era una ciutat molt agradable, amb el centre per als vianants, i terrassetes per sopar o prendre quelcom.

Sobre l’exposició que vam veure al Musée d’art Hycinthe Rigaud Perpignan. Picasso Perpignan Le cercle de l’intime, 1953-1955. Durant els anys indicats Picasso estigué llargues estades a casa de la família Lazerme, en l’edifici on actualment es troba l’edifici del mateix museu, rodejat pel seu entorn més íntim. Durant aquest temps el pintor viurà la ruptura sentimental amb Françoise, mare dels seus dos fills petits Claude i Paloma, i apareixerà l’última parella oficial, la Jacqueline. L’exposició mostra fotografies inèdites de l’artista amb tots els seus fills, amb els amics íntims i la gent de confiança que el visitaren en la seva estada perpinyanesa, així com obres relacionades amb aquesta època. Ha sigut molt interessant per mostrar una altra faceta de la vida del pintor, menys professional apropant-nos al seu món personal i íntim. L’expo està fins el 5 de Novembre.

Picasso amb Claude i Paloma

Françoise Gilot, doctor Jacques Delcos, Jacqueline Roque y Picasso. Perpiñán, 19 de septiembre de 1954

Retrat de Paloma, 21 de desembre de 1952

Nen jugant amb un camió,1953

Jacqueline.

Françoise

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.